Nahajate se na arhiviranem spletnem mestu 49. Tedna slovenske drame - za obisk aktualnega spletnega mesta, kliknite tukaj.

49. Teden slovenske drame

Četrtek, 28. marec 2019

Jenkova soba, rezidenčna delavnica dramskega pisanja

Iztok Jereb, Kristina Mihelj, Mojca Podlesek in Nina Kuclar Stiković so izbrani v "četverico" mladih dramskih avtorjev, ki so začeli z rezidenčno delavnico dramskega pisanja Jenkova soba.

Jenkova soba, rezidenčna delavnica dramskega pisanja Jenkova soba, rezidenčna delavnica dramskega pisanja Jenkova soba, rezidenčna delavnica dramskega pisanja
49. TSD

 

Jenkova soba, rezidenčna delavnica dramskega pisanja


Iztok JerebKristina MiheljMojca Podlesek in Nina Kuclar Stiković so izbrani v "četverico" mladih dramskih avtorjev, ki so začeli z rezidenčno delavnico dramskega pisanja Jenkova soba, ki bo potekala v okviru 29. Tedna slovenske drame v Kranju med 28. marcem in 1. aprilom 2019 pod vodstvom mentorice Kim Komljanec.

Letošnji fokus bo odrski dialog; kako besede delujejo na odru, zakaj delujejo in kaj vse lahko z njimi dosežemo, kako jih lahko pisec/-ka in igralec/-ka kar najbolje uporabijo, kaj na odru izrečene besede pomenijo in kaj skrivajo?

Delavnica je nastala pod pokroviteljstvom Prešernovo Gledališče Kranjkot organizatorjem 49. Teden slovenske drame in Layerjeva hiša Kranj v sodelovanju z Javnim skladom RS za kulturne dejavnosti, Visit Kranj - Zavodom za turizem in kulturo Kranj ter Društvo KUD Krik.


Iskalnik